Legyél erősebb és gyorsabb!

2022.03.21 16:00
Legyél erősebb és gyorsabb!

Beta-alanin & beta-ecdysteron

A beta-alanin fokozza a karnozin előállítását az izomszövetben. Ezáltal az izmok teljesítőképessége megnövekszik, a regenerálódás jelentősen felgyorsul. A karnozin az edzés közben felszabaduló hidrogénionok elnyelése révén stabilizálja az izmok savasságát.
A béta-alanin a kreatin kiváló segítőtársa. Tudományosan bizonyított tény, hogy a béta-alaninnal kombinált  kreatin kiegészítés nagyobb izomnyereséget generál, mint a kreatin-monohidrát önmagában.
A rendelkezésre álló tanulmányokból azt lehet leszűrni, hogy a béta-alanin talán a létező legsokoldalúbb sport-táplálékkiegészítő, amit eddig felfedeztek, legyél akár testépítő, erőemelő, állóképességi atléta vagy csak egyszerűen valaki, akit érdekel az, hogy erősebb, nagyobb, szálkásabb legyen.

 
Popeye kedvence! 
A beta-ecdysteronban gazdag spenót kivonat növeli az elfogyasztott fehérjéid beépülését az izomzatodba. A beta-ecdysteron, növényi hatóanyagok egy csoportja.
A kutatások szerint a természetes beta-ecdysteron kivonathoz úgy tűnik, az ember szervezete az evolúció során hozzászokott, megtanulta azt alkalmazni, és nagy mennyiségben is fogyasztva, egészséges módon izomtömeget képes építeni, mindenféle mellékhatás nélkül.
1988-ban az orosz Simakin átfogó tanulmánya nagy szenzációt jelentett a sportolók világában. Ebben 78 edzett atléta és atlétanő, 10 napon keresztül proteint fogyasztott, egy másik csoport fehérjementes placebót kapott, és a harmadik csoport a napi adag proteint beta-ecdysteronnal együtt fogyasztotta. A protein-csoport 10 nap alatt minimális mértékű izomzatot épített fel, a placebo-csoport némi izomzatot veszített, és a protein-beta-ecdysteron – csoport 6-7% izomzatot épített, plusz kb: 10% testzsírt égetett el! Nyilvánvaló hogy ez az eredmény örökké nem tartható fent és ez a hirtelen ugrás, a hosszabb idejű szedéskor le fog lassulni.