A sokoldalú kazein fehérje
08
Szept

A kazein minőségi fehérje, ami az összes esszenciális aminosavat nagy arányban tartalmazza, de jóval lassabban emésztődik, mint más fehérjék (pl. a tejsavó, ami nagyon gyorsan felszívódik) és szinte "time-released" fehérjének tekinthető, mivel egy gélszerű anyagot képez a bélben, ami felszívódását lassítja, és így hosszabb ideig látja el az izmainkat a szükséges tápanyaggal. Ott van a tehéntejben és minden tejtermékben, azonban ha máshogy, és intenzívebb formában jutnánk hozzá, arra is akad bőven lehetőségünk, hiszen számos étrend-kiegészítő összetevői között szerepel előkelő helyen.
Kinek ajánlott kazein fehérjét fogyasztani?

A kollagén pótlás előnyei
05
Ápr

A kollagén a legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje a szervezetben, az emberi test fehérjeállományának nagyjából 30 százalékát ez az anyag alkotja. Ez a kötőszövetek fő összetevője, amely több testrészt "építőanyaga" is, beleértve a bőrt és izmokat, inakat, szalagokat.
Számos fontos funkciója van, például a bőr rugalmas szerkezetének biztosítása és a csontok megerősítése.

Nyári csúcsforma
21
Márc

A termogén zsírégetők fokozzák, felpörgetik az anyagcserénket, ezzel nagyobb energiamennyiség elhasználására sarkallva a testünket.

Trendi vegán protein termékek
07
Szept

A manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő vegán étrendnek egyetlen alapszabálya van: mindegy, hogy egészségügyi vagy lelkiismereti okokból választjuk ezt az életmódot, a lényeg, hogy semmilyen állati eredetű vagy állati forrásból származó táplálék nem illeszthető az étkezésbe

Miért nélkülözhetetlen számunkra a glutamin?
21
Márc
A glutamin sokféleképpen van hatással testünk működésére és egyike a kevés aminosavnak, amely fokozza a test saját növekedési hormontermelését, emellett számos biokémiai folyamatban szerepet játszik. Részt vesz a fehérjeszintézisben, a vese sav-bázis egyensúlyának szabályozásában. Továbbá a glutamin növeli a nitrogén visszatartását, csökkenti az izomleépülést és a regenerációs időt. Fokozza az immunfunkciókat, vagyis erősíti az immunrendszert, az izomnövekedést és a teljesítményt, a koncentrációs és megfigyelőképességeket. 
Kinek van szüksége fehérjeporra?
07
Szept

Az aktív sportolók, nehézatléták és testépítők esetében teljesen megszokott a különféle étrend-kiegészítők, azon belül is elsősorban a proteinkészítmények, fehérjeporok fogyasztása, hiszen a sport és a gyúrás speciális táplálkozást igényel.

Legyél erősebb és gyorsabb!
21
Márc

Beta-alanin & beta-ecdysteron

Vízfogyasztás + BCAA
21
Márc

Most megtudhatod az igazságot a napi folyadék fogyasztást illetően.

Vitamin- és ásványianyag-pótlás gluténmentes diétát követőknek
07
Szept

A kiegyensúlyozott, egészséges életmódhoz nélkülözhetetlen napi vitamin- és ásványianyag-szükséglet beviteléről a speciális diétát tartóknak sem szabad megfeledkezniük; sőt, őket még hatványozottabban fenyegeti a hiánybetegségek kialakulásának veszélye.