Tanúsítvány

SSL Certificate

Növényi fehérjeporok: tudnivalók vegánoknak

A fehérjék izmaink építőelemei. Fontos szerepet játszanak sejtjeink szerkezeti felépítésében, valamint nélkülözhetetlenek életműködésünkért felelős enzimek, szállítófehérjék, hormonok és immunsejtjek előállításához. A rendszeres, magas intenzitású edzés megemeli a fehérjeszükségletet, ezért is fontos minden egyes nap szervezetünkbe kívülről, táplálék útján, megfelelő mennyiségű fehérjét bejuttatni. A fehérjék aminosavakból épülnek fel, emésztés során aminosavakra bomlanak, majd a fehérjeszintézis során az aminosavakból fehérjéket építünk. Nyolc úgynevezett esszenciális aminosav létezik, amelyet a szervezet nem képes előállítani, ezért mindenképpen kívülről kell bevinni. Az állati fehérjék általában tartalmazzák ezen aminosavakat is, a növényi fehérjék azonban nem minden esetben tartalmazzák mindegyiket. A növényi fehérjék közül teljes értékű fehérjének számítanak például a borsó fehérjéi.

A Weider vegán proteinekről

A különböző állati fehérjékkel ellentétben a 100%-ban növényi eredetű Weider fehérjeporok gyorsabb felszívódással rendelkeznek, segíthetik, sőt esetenként meg is könnyíthetik az emésztési folyamatokat. Cukor-, zsír-, tej- és egyéb irritatív, allergén reakciókat kiváltható anyagoktól mentesek, szigorúan teljes értékű növényi forrásokból származó anyagokat, adalékokat nem tartalmaznak. Webáruházunk virtuális polcai számtalan ízben és kiszerelésben megtalálhatók.  

Rostokban gazdag táplálékkiegészítőink legtöbbje antioxidánsokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsított (lásd bővebben a terméktulajdonságoknál!). Borsó- és rizsfehérje koncentrátumuknak hála, teljes értékű fehérjeforrásként funkcionálhatnak. Remekül alkalmazhatók akár turmixként, salátaöntetként, sőt sütemények összetevőjeként is! Hasznosulásuk esélye magasabb, ha kisebb mennyiségben, többszöri fogyasztás alkalmával kerülnek be szervezetünkbe.

Vegán fehérjeporok – kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik:

  • szigorú diétához tartják magukat;
  • állati fehérjéket nem fogyaszthatnak;
  • alakformálásra, szálkásításra adják fejüket;
  • aktívan, akár napi szinten sportolnak;
  • vagy egészségtudatos életmódot folytatnak.


Találd meg te is
a számodra legjobb vegán fehérjeport folyamatosan bővülő és megújuló kínálatunkban!
Bővebben informálódnál termékeink összetevőiről? Felmerült még benned néhány kérdés a házhoz szállítást illetően is?
Keress minket elérhetőségeink valamelyikén – örömmel állunk rendelkezésedre a hét minden napján!

FONTOS! A WEIDER PROTEINEK FOGYASZTÁSÁVAL A SOKOLDALÚ, RENDSZERES ÉTKEZÉS, VALAMINT AZ EGÉSZSÉGES ÉLETVITEL NEM HELYETTESÍTHETŐ!