Növényi fehérjeporok: tudnivalók nem csak vegánoknak

növényi proteinnel az egészségért

Az emberi szervezetben található fehérjék egy részét sejtjeink állítják elő – de akadnak köztük olyanok is, melyeket táplálék útján szükséges bevinnünk enzim aktivitásunk szinten tartása, a sejtek között zajlódó szállítási folyamatok, az izomfejlesztés, a regeneráció, valamint a megfelelő és tartós immunvédelem kialakításának érdekében.

A fehérjék izmaink építőelemei. Fontos szerepet játszanak sejtjeink szerkezeti felépítésében, valamint nélkülözhetetlenek életműködésünkért felelős enzimek, szállítófehérjék, hormonok és immunsejtek előállításához. A rendszeres, magas intenzitású edzés megemeli a fehérjeszükségletet, ezért is fontos minden egyes nap szervezetünkbe kívülről, táplálék útján, megfelelő mennyiségű fehérjét bejuttatni.

A fehérjék aminosavakból épülnek fel, emésztés során aminosavakra bomlanak, majd a fehérjeszintézis során az aminosavakból fehérjéket építünk. Nyolc úgynevezett esszenciális aminosav létezik, amelyet a szervezet nem képes előállítani, ezért mindenképpen kívülről kell bevinni.

Az állati fehérjék általában tartalmazzák ezen aminosavakat is, a növényi fehérjék azonban nem minden esetben tartalmazzák mindegyiket. A növényi fehérjék közül teljes értékű fehérjének számítanak például a borsó fehérjéi.

A Weider vegán proteinekről

A különböző állati fehérjékkel ellentétben a 100%-ban növényi eredetű Weider fehérjeporok gyorsabb felszívódással rendelkeznek, segíthetik, sőt esetenként meg is könnyíthetik az emésztési folyamatokat. Cukor-, zsír-, tej- és egyéb irritatív, allergén reakciókat kiváltható anyagoktól mentesek, szigorúan teljes értékű növényi forrásokból származó anyagokat, adalékokat nem tartalmaznak. Webáruházunk virtuális polcai számtalan ízben és kiszerelésben megtalálhatók.

növényi fehérje - Weider Choco Vegán fehérje - naranja és mangó

Rostokban gazdag táplálékkiegészítőink legtöbbje antioxidánsokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsított (lásd bővebben a terméktulajdonságoknál!). Borsó- és rizsfehérje koncentrátumuknak hála, teljes értékű fehérjeforrásként funkcionálhatnak. Remekül alkalmazhatók akár turmixként, salátaöntetként, sőt sütemények összetevőjeként is! Hasznosulásuk esélye magasabb, ha kisebb mennyiségben, többszöri fogyasztás alkalmával kerülnek be szervezetünkbe.

Vegán fehérjeporok – kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik:

  • szigorú diétához tartják magukat;
  • állati fehérjéket nem fogyaszthatnak;
  • alakformálásra, szálkásításra adják fejüket;
  • aktívan, akár napi szinten sportolnak;
  • vagy egészségtudatos életmódot folytatnak.


Találd meg te is a számodra legjobb vegán fehérjeport folyamatosan bővülő és megújuló kínálatunkban!

Bővebben informálódnál termékeink összetevőiről? Felmerült még benned néhány kérdés a házhoz szállítást illetően is?
Keress minket elérhetőségeink valamelyikén – örömmel állunk rendelkezésedre a hét minden napján!

FONTOS! A WEIDER PROTEINEK FOGYASZTÁSÁVAL A SOKOLDALÚ, RENDSZERES ÉTKEZÉS, VALAMINT AZ EGÉSZSÉGES ÉLETVITEL NEM HELYETTESÍTHETŐ!

a Weider vegán fehérje készítményekről

Print Friendly and PDF